دانلود تحقیق درمورد تحليل عملكرد تغذيهاي خانوارهاي شهري و روستايي
با دانلود تحقیق در مورد تحليل عملكرد تغذيهاي خانوارهاي شهري و روستايي در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق تحليل عملكرد تغذيهاي خانوارهاي شهري و روستايي را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق تحليل عملكرد تغذيهاي خانوارهاي شهري و روستايي ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:36 صفحه
قسمتی از فایل:
چكيده
عملكرد تغذيهاي خانوارها به عوامل مختلفي همچون توان اقتصادي، دسترسي به بازار مواد خوراكي، سطح دانش و اطلاعات تغذيهاي آنها وابسته است. در سالهاي اخير در خصوص الگوي مصرف خانوارها و ضرورت تصحيح آن بسيار بحث شده است. متخصصين علم تغذيه بر دسترسي خانوارها به ارزشهاي غذايي متنوع بسيار تأكيد نمودهاند. الگوي مصرف بهينه را در حوزه علم اقتصاد ميتوان به صورت دسترسي به ارزشهاي غذايي مختلف همچون انرژي و پروتئين، مواد معدني و ساير ريزمغذيها با حداقل هزينه ممكن تعريف نمود. در اين مقاله ضمن بررسي عملكرد تغذيهاي خانوارها با استفاده از روش برنامهريزي خطي، حداقل مخارج لازم براي تأمين نيازهاي غذايي متناسب با الگوي پيشنهادي متخصصين علم تغذيه محاسبه ميگردد و سپس با مقايسه آن با مخارج واقعي گروههاي مختلف درآمدي در شهر و روستا، نسبت به كارايي مخارج واقعي خانوارهاي شهري و روستايي ايران قضاوت ميكنيم. در تعيين حداقل مخارج لازم، از 29 قيد كه در برگيرنده توصيههاي مراجع علم تغذيه ميباشد استفاده شد. يافتههاي اين مقاله دلالت بر آن دارد كه خانوارهاي شهري و روستايي در تعيين محتويات سبد خوراكي خود كارا عمل نمودهاند و با توجه به توصيههاي متخصصين علم تغذيه، مخارج خود را به طور مؤثر بين اقلام مختلف خوراكي تخصيص دادهاند.
مقدمه
ارزيابي عملكرد تغذيهاي خانوارها ابزار مناسبي براي تشخيص ميزان دسترسي آنها به مواد غذايي است و علاوه بر اين، اين امكان را فراهم ميسازد تا سطح دانش تغذيهاي جامعه و قشرهاي مختلف آن تعيين شود. پاسخ به اين سؤال كه خانوارهاي شهري و روستايي ايران و بويژه گروههاي كم درآمد تا چه حد توانستهاند نيازهاي غذايي خود را تأمين نمايند، راهگشاي حوزه تصميمگيري در تعيين محتويات سبد حمايتي و ملاك مناسبي براي ارزيابي آن دسته از سياستهاي حمايتي است كه با هدف تأمين امنيت غذايي جامعه طراحي و اعمال شدهاند. براي تعيين ميزان دسترسي خانوارها به حداقل ارزشهاي غذايي ميتوان فرد شاخص شهري يا روستايي را مورد توجه قرار داد و بررسي نمود كه متوسط شهرنشينان و روستائيان تا چه ميزان انرژي، پروتئين و ساير ارزشهاي غذايي را دريافت كردند. اين نحوه بررسي اگرچه تصوير كلي از عملكرد تغذيهاي جامعه ارايه ميدهد اما مشكلات تغذيهاي جامعه و بويژه گروههاي كم درآمد را كمتر از واقع نشان ميدهد، زيرا در روش فوق به مسئله توزيع ارزشهاي غذايي بين گروههاي درآمدي توجه نميشود. براي ارايه تصوير دقيقتر بهتر است ميزان دسترسي گروههاي مختلف درآمدي به تفكيك محاسبه و ارزيابي گردد.