دانلود تحقیق درمورد مقاومت ساختمان در برابر زلزله
با دانلود تحقیق در مورد مقاومت ساختمان در برابر زلزله در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق مقاومت ساختمان در برابر زلزله را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق مقاومت ساختمان در برابر زلزله ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد مقاومت ساختمان در برابر زلزله
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:47 صفحه
قسمتی از فایل:
چنان كه گفته شد، براي طراحي و پايداري سازه ها در برابر خطر زمين لرزه سه سطح در نظر گرفته شده است.
الف) سطح مبناي طراحي (D.B.L)
در اين سطح لرزهاي در طراحي، احتمال رويداد زمين لرزه دست كم يك بار در طول عمر مفيد سازه وجود دارد و درصد پذيرش خطر بيش از 50 درصد (50 تا 64 درصد) است. در اين سطح، دورة بازگشت رويداد زمين لرزه را، بر حسب ملاحظات سياسي، اقتصادي و اجتماعي، 100 تا 500 سال در نظر مي گيرند كه در اين پژوهش 500 سال در نظر گرفته شده است. فرض بر اين است كه در اين سطح از خطر زمين لرزه، سازه كاملاً مقاومت كند و خسارت سازه اي به آن وارد نشود.
ب) سطح بالاي طراحي (M.B.L)
در طول عمر مفيد سازه كم و درصد پذيرش خطر 10 تا 20 درصد است . در اين سطح، دورة بازگشت حركت نيرومند زمين بر اثر رويداد زمين لرزه را با توجه به عوامل سياسي، اقتصادي و اجتماعي ميان 500 تا 1000 سال در نظر مي گيرند. در بررسي حاضر اين دوره از روي احتياط 100 سال انگاشته شده است. سازه اي كه در اين سطح طراحي مي شود، اگر بر اثر زمين لرزه خسارت ببيند، قاعدتاً قابل مرمت است.
پ) حداكثر سطح قابل پيش بيني (M.C.L)
در اين حالت احتمال رويداد اين سطح از حركت زمين در طول عمر مفيد سازه بسيار كم است و معمولاً درصد پذيرش خطر كمتر از 10 درصد است. دورة بازگشت رويداد در اين سطح بيش از 2000 سال در نظر گرفته شده است. بر اثر وقوع زمين لرزة با اين دورة بازگشت سازه ممكن است به شدت آسيب ببيند، اما قاعدتاً به كلي فرو نمي ريزد.
ناحيه بندي كشور بر حسب بيشينة شتاب افقي
نقشة 2. 1 خمهاي بيشينه افقي حركت زمين را براي سطح مبناي طراحي با دورة بازگشت رويداد 500 سال نشان مي دهد. در اين نقشه شش ناحيه قابل تميز است؛
ناحية يك نقاط با بيشينة شتاب افقي كمتر از 15/0 شتاب گرانش زمين (g) را در بر دارد. بسياري از مراكز و اراضي استانهاي مركزي، همدان، اصفهان و يزد و بخشي از مناطق كوير مركزي و لوت تا هامون جازموريان در اين پهنه قرار دارند.
نقشة 2. 1 بيشينة شتاب افقي زمين براي سطح مبناي طراحي (دورة بازگشت 500 ساله)
ناحية دو شامل نقاطي است كه بيشينة شتاب افقي در آنها 15/0 تا كمتر از 20/0 شتاب گرانش زمين است. بخشي از استانهاي زنجان، اروميه، كردستان، مركزي، تهران، سمنان، خراسان، لرستان، چهار محال بختياري و بوشهر در اين ناحيه قرار دارند. شهرهايي چون اروميه، سنندج، خرم آباد، ايلام، شيراز، بوشهر، زابل و سمنان جزو اين ناحيه هستند.
در ناحيه سه بيشينة شتاب افقي 2/0 تا كمتر از 3/0 شتاب گرانش زمين است. اين ناحيه در استانهاي آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي و اردبيل، شمال استان خراسان، شمال استانهاي هرمزگان و خوزستان و جنوب استان سيستان و بلوچستان گسترش زياد دارد. شهرهاي كرمانشاه، اردبيل، مشهد، زاهدان و كرمان در ناحية سه واقع شده اند.
ناحية چهار با بيشينة شتاب افقي 3/0 تا كمتر از 4/0 شتاب گرانش زمين به صورت نواري در حاشية گسله هاي توانمند و بنيادي گسترده است. شهرهاي مهّمي چون شهر كرد، اهواز و بندر عباس در اين ناحيه قرار دارند.
ناحية پنج با بيشينة شتاب افقي 4/0 تا 5/0 شتاب گرانش زمين مجاور گسله هاي توانمند و بنيادي شناخته شدة كشور مانند گسلة شمال تهران، مشاء ، البرز شمالي، شمال تبريز، گسل اصلي زاگرس، كپه داغ، دورونه (گسلة بزرگ كوير) ، ده شير، نايبند، گوك، كوه بنان، رامهرمز، شهر بابك، نهبندان، سبزواران، ميناب، ساحلي مكران و نه (غربي و شرقي) قرار دارد.
ناحية شش با بيشينة شتاب افقيg 5/0، بيشتر در حوزة گسلة شمال تبريز واقع شده است. اين گسله از ديرباز با رويدادهاي متعدد زمين لرزه همراه بوده است.