دانلود تحقیق درمورد زمين لرزه
با دانلود تحقیق در مورد زمين لرزه در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق زمين لرزه را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق زمين لرزه ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد زمين لرزه
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:22 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه
امروزه بخش وسيعي از پژوهشها در ژئومورفولوژي به بررسي عكسالعمل رودخانهها نسبت به تكتونيك، آب و هوا و ناهمواريهاي سطح زمين مربوط ميگردد. تمام پژوهشها به اين نتيجه منجر شدهاند كه مورفولوژي رودخانهها ميتواند براي دستيابي به ناآراميهاي موجود در منطقه مورد استفاده قرار گيرد. چرا كه تغييرات آهنگ فرازگيري در يك منطقه موجب تغيير شيب بستر آبراههها و رودخانهها ميگردد. بطور كلي در بخشهايي از زمين كه پوسته براي دورههاي زماني طولاني ناپايدار بوده است تغيير شكلهاي تكتونيكي فعال باعث بروز يك پاسخ رودخانهاي خواهند شد. بنابراين محاسبه شاخص شيب آبراههها و رودها ميتواند ديد بسيار خوبي از تكتونيك فعال منطقه به دست دهد. البته اگر همگام با افزايش فرازگيري تكتونيكي، شيب بستر آبراههها و رودها افزايش نيابد اين حاكي از آن است كه فرآيندهاي فرسايش بستر بطور مؤثرتر عمل نمودهاند. اين وضعيت در مناطق با سنگهاي سست و خرد شده ميتواند اتفاق بيافتد. بنابراين هرگونه ارزيابي تكتونيكي با استفاده از شاخص شيب آبراههها و رودها بايد با توجه به مقاومت سنگهاي موجود در منطقه صورت پذيرد. هرچند در بسياري موارد، تفكيك اثرات ناشي از تكتونيك فعال و مقاومت سنگها مشكل ميباشد. نكته ديگر اين است كه شاخص شيب رودخانهها شديداً به ميزان جابجايي گسلها بر روي پيشاني كوهستان وابسته است. افزايش ميزان جابجايي گسلها در پيشاني كوهستان موجب افزايش مقادير شاخص شيب رودخانهها ميگردد.
در اين پژوهش ابتدا شاخص شيب تمام آبراههها و رودهاي موجود در استان زنجان محاسبه ميگردد و سپس از طريق بررسيهاي صحرايي و تعيين مقاومت سنگهاي موجود در هر ناحيه، سعي ميشود اثرات ناشي از تكتونيك فعال و مقاومت سنگها از هم تفكيك شده و به اين طريق ميزان تكتونيك فعال و حركات نئوتكتونيكي منطقه ارزيابي گردد.
1-2 بيان مسأله
بروز زمينلرزههاي متعدد و ويرانگر در مناطق مختلف كشور همواره خسارات جبرانناپذيري از خود برجاي گذاشته است. از اين رو برآورد خطر نسبي زمينلرزه در هر منطقه به منظور برنامهريزي صحيح براي مقابله با آن از اهميت ويژهاي برخوردار است و اين مهم تنها با داشتن اطلاعات تكتونيكي جامع و فراوان از يك منطقه ممكن ميگردد. بايد دانست كه بسياري از حوادث تكتونيكي يك ناحيه ممكن است حاصل عملكرد گسلهايي در زير پوشش رسوبي باشد كه اين گسلها پنهان بوده و موقعيت و نحوه عملكرد آنها ناشناخته است و تنها با انجام مطالعات تكتونيكي دقيق ميتوان به وجود آنها پي برد. ارزيابي تكتونيك فعال يك منطقه ضمن آن كه اطلاعات تكتونيكي لازم را فراهم مينمايد نقاط باناهنجاريهاي تكتونيكي را نيز آشكار ميسازد و بنابراين ميتواند وجود برخي گسلها در زير پوشش رسوبي را به ما نشان دهد.