دانلود تحقیق درمورد اندرکنش قابهای بتنی با مهاربندهای فولادی
با دانلود تحقیق در مورد اندرکنش قابهای بتنی با مهاربندهای فولادی در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق اندرکنش قابهای بتنی با مهاربندهای فولادی را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق اندرکنش قابهای بتنی با مهاربندهای فولادی ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد اندرکنش قابهای بتنی با مهاربندهای فولادی
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:12 صفحه
قسمتی از فایل:
چکيده : یکی از روشهای مقاومسازی قابهای بتنی، استفاده از مهاربندهای فولادی است. اگرچه استفاده از این روش از سابقه نسبتا طولانی برخوردار است اما مطالعات اندکی درباره نحوه اندرکنش قاب بتنی و مهاربند فولادی انجام شده است و توصیه مشخصی درباره چگونگی استفاده از آن، برای دستیابی به بازدهی مطلوب وجود ندارد. در این مقاله با تكيه بر جنبههای عملی روش استفاده از مهاربند فولادی در مقاومسازی قابهای بتنی، محدوده کارایی انواع مهاربندها مورد بررسي قرار گرفته است.
نتايج نشان ميدهد كه مهاربندهاي فولادي در قابهای بتني با ارتفاع متوسط و در دهانههای با نسبت دهانه به ارتفاع بزرگتر از 5/1 بهترین بازدهی را دارد و میتواند ظرفیت نیروی جانبی اعمالی به سازه را حتی تا سه برابر افزایش دهد. همچنين نشان داده شده است كه مهاربند ضربدری و پس از آن مهاربند نوع هشت بهترین شکلهای مهاربندی برای افزایش سختی جانبی سازه میباشند.
واژههای کلیدی : مقاومسازی – قاب خمشی بتنی – مهاربند فولادی – تغییرمکان جانبی - برش
1 - مقدمه
اولین موارد استفاده از مهاربندهای فولادی در قابهای بتنآرمه به دهههای 1970 و 1980 بازمیگردد که سه ساختمان بتنی، یکی در ژاپن و دو دیگر در مکزیکوسیتی با مهاربندهای فولادی پیرامونی مقاومسازی شدند [1]. از آن زمان این سیستم سازهای مورد توجه و استفاده، به خصوص در مقاومسازی ساختمانهای بتنی موجود، قرار گرفته است. اگرچه تاکنون درباره رفتار و اثرات متقابل مهاربند فولادی و قاب بتنی تحقیقات نسبتاً زیادی انجام شدهاست، اما هنوز اطلاعات کافی و شناخت مناسبی از چگونگی اندرکنش این دو سیستم سازهای در دست نیست.
در این مقاله، رفتار متقابل مهاربند و قاب بتنی و نیز اثرات شکل هندسی مهاربند بر کارایی این روش مورد بررسی قرار میگیرد. بدین منظور سه سازه بتنآرمه پنج، ده و پانزده طبقه با پلان مشابه در نظر گرفته شدهاست. هریک از این قابها تحت اثر بارهای قائم و جانبی، با پنج شکل مختلف مهاربند فولادی طراحی شده و سپس در هر مورد، رفتار قاب بتنآرمه به تنهایی و نیز همراه با مهاربند، مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است.
2 - تاریخچه تحقیقات
در سال 1990، Badoux وJirsa [2]، با نگاهی تحلیلی، به بررسی رفتار قابهای بتنی مهاربندی شده در هنگام اعمال بارهای جانبی به خصوص بارهای سیکلی پرداختند. در این پژوهش اثر لاغری مهاربند در مقدار انرژی جذب شده توسط قاب مورد توجه قرار گرفت و نیز نشان داده شد که کاهش سطح مقطع تیرها و تعبیه مهاربندهای فولادی در ساختمانهای غیرنرم دارای ستونهای ضعیف و تیرهای قوی، موجب افزایش قابلتوجه شکلپذیری و قابلیت جذب انرژی قاب بتنی میگردد.
در سالهای 1990 تا 1995 مقالات تحلیلی و آزمایشی مختلفی درباره این موضوع منتشر شده است. در این مقالات به کارایی روش در افزایش مقاومت جانبی و شکلپذیری قاب و همچنین اقتصادی بودن آن پرداخته شده است. تقریبا در تمامی این موارد، از مهاربندهای نوع ضربدری بهصورت دورنقابی استفاده شده است. همچنین در برخی مقالات، جزئیات اتصال مهاربند به قاب و نیز استفاده از مهاربندهای میراکننده و مهاربندهای پسکشیده مورد توجه قرار گرفتهاست. در مقالهای که در سال 1991 توسط et.al Bush [3] ارائه شد، مشخص گردیده است که تا قبل از کمانش مهاربند فشاری، بین 60 تا 70 درصد برش وارد بر قاب، توسط مهاربندها تحمل میشود.
در سال 1995، Maheri و Sahebi[4]، طی یک مقاله به گزارش آزمایشی بر روی قاب بتنی با مهاربند ضربدری، مهاربند کششی تنها و مهاربند فشاری تنها پرداختهاند. در این آزمایش مشخص شده است که مهاربند کششی نسبت به مهاربند فشاری، سهم بیشتری در تحمل نیروی جانبی وارد بر قاب دارد. همچنین نشان داده شدهاست که درصورت استفاده از مهاربند ضربدری، برش قابل تحمل برای قاب، یکونیم برابر ظرفیت برش درصورت استفاده از مهاربند کششی یا فشاری تک است.
در 1996 Masri و Goel [5]، در مقالهای نتایج آزمایشات انجام شده بر روي قاب بتن مسلح با دال قارچی و مهاربند فولادی را ارائه کرده و نشان دادهاند که استفاده از این روش مقاومسازی در کاهش تغییرمکان جانبی قاب بتنی بسیار موثر است.
تسنیمی و معصومی [1]، در سال 2000 (1379) آزمایشاتی را بر روی قابهای بتنی مهاربندی شده با مهاربند ضربدری انجام دادهاند که در هر آزمایش نحوه اتصال مهاربند به قاب متفاوت بودهاست. نتایج آزمایشات نشان داده است که جزئیات اتصال مهاربند به قاب اثر قابلتوجهی بر رفتار لرزهای قاب و کارایی این روش مقاومسازی دارد.
در سال ٢٠٠١، Ghobarah و Abou Elfath [6]، رفتار غیر الاستیک یک سازه با سه سقف بتنی و مقاومسازی شده با دو گزینه مهاربند ضربدری و مهاربند واگرای هشت با اتصال برشی در راس مهاربندها را، در نرمافزار DRAIN مدلسازی نموده و نشان دادهاند که تحت اثر دوازده زلزله مهم و متفاوت، قاب مهاربندی شده واگرا رفتار غیرترد اطمینانبخشی دارد.
در سال 1380 (2001)، در مقالهای که توسط خیرالدین [7]، در دومین همایش بینالمللی ساختمانهای بلند ارائه شد، رفتار خطی یک ساختمان ده طبقه بتنی با مهاربند فولادی ضربدری بررسی و نتیجهگیری شدهاست که درصد برش جذب شده در طبقات پایینی ساختمان توسط مهاربند ٦٠% و توسط قاب ٤٠% میباشد. بهعلاوه، وجود مهاربند در طبقات بالا، موجب افزایش تغییرمکان جانبی قاب خواهد شد. اما به طور کلی استفاده از مهاربند ضربدری، تغییرمکان جانبی قاب را حدود ٥٠% کاهش میدهد. همین محقق در مقاله دیگری، استفاده از مهاربند هشت با فاصله میانی در قاب بتنآرمه را مورد بررسی قرار داده است[8] و مشخص نموده است که استفاده از این مهاربندها در ساختمان ٥ طبقه، در تمامی طبقات مفید است، اما در ساختمانهای ١٠ و ١٥ طبقه، موجب ایجاد برش منفی در طبقات بالایی و بام ساختمان میگردد.